ALTERNA KFT.: B/2020/001255. számon nyilvántartott felnőttképző

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia

TEK | A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós coaching és tanácsadó módszer.

Célja a tanfolyami résztvevő, avagy a kliens életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia tanfolyamok során az oktató, valamint a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Coach-Tanácsadó segíti kliensét/ügyfelét abban, hogy önmagára találjon, hogy megtalálja helyét és feladatát az életben; átlássa a sorsát uraló erőket, eseményeket; s feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályozzák mindebben.

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Életvezetési Analízis az energetikai-érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre; valamint az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét és eszközeit adja a kliens kezébe, támogatva az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus problémamegoldást. 

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Oktató és a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Coach-Tanácsadó segíti hallgatóját, kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a minőségileg jobb élet elérésében. A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia módszere az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Ennek érdekében feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, a döntési szituációt, valamint a jövőbeli elérendő cél meghatározására is nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövőbeli magatartás, döntés, viselkedés avagy érzelem/élethelyzet-kezelési módszer). A fókusz tehát a jövőn van: Life Progression (LP) azaz a jövő a mostban. 

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK) olyan speciális coaching-tanácsadó rendszer, mely négy idősíkban (jelenben, kormunkában, generációs munkában és egyéb dimenziókban) vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintáit, s ezzel a legteljesebb coaching-tanácsadási lehetőséget biztosítja a kliens/ügyfél számára.

Speciális technikákkal feltérképezhető, hogy milyen dimenziókban, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jövőbeli célok megvalósítását akadályozzák. Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül.               

Régi vitatéma, hogy az öröklődés vagy a tanulás élvez-e prioritást, melyiknek van elsőbbsége. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklődő változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítő szerepéről már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol rejtőzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt.

A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külső és belső hatásokra változik, ez a változás mérhető. A több évtizedet átölelő, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedő kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál – életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott – metilációs mintázat változás leképeződött bizonyos idő elteltével a többi családtagnál is. Így kiderült például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, de testünkben, fizikai létünkben is követjük őt. Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktől, generációs vonalunktól, az információfelvétel és testi beépítése az élet későbbi szakaszában is megtörténik. (Tehát pl. az örökbefogadott gyermek –örökölheti– a genetikailag idegen nevelőszülők által átélt traumák testi leképeződését.) 

Természetesen felmerül a kérdés hogyan is adódhatnak át mindezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ, pedig ott van körülöttünk, igen, ott rejtőzik a bennünket kürölvevő morfogenetikus mezőben, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti, családi, és személyes tudattalan. Mindaz, ami valaha velünk történt, amit generációs őseink átéltek, amit más dimenziómintában megtapasztaltunk ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre. Ezzel az információs térrel dolgozunk amikor a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia protokollja alapján oldásokat végzünk. 

Az izomtesztelés a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiában elsősorban nem funkcióvizsgálati mód, hanem direkt információ-szerzési eszköz. 

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia nem egészségügyi és nem pszichológiai módszer, nem célja betegségek kezelése, nem egészségügyi és nem pszichológiai szolgáltatás, művelése nem tartozik az egészségügyi, sem a pszichológiai tevékenységek körébe!

(lásd: Professzionális Kineziológus Integrált Képzés)A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató